Ποιοι Είμαστε

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ – ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΙ

Στέφανος Οικονόμου

 Ο ποινικολόγος Στέφανος Οικονόμου τελείωσε τη Νομική Σχολή με βαθμό πτυχίου 9 και διάκριση ΑΡΙΣΤΑ.

Το 1988 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο D.E.A. στο Παρίσι με εξειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο και την Εγκληματολογία και από τότε εδώ και πάνω από 25 έτη αναλαμβάνει ποινικές υποθέσεις από τις πιο απλές μέχρι τις πιο απαιτητικές.

Ήδη την παράδοση της ενασχόλησης με το ποινικό δίκαιο συνεχίζει ο ποινικολόγος Παναγιώτης Οικονόμου αναλαμβάνοντας μεγάλο μέρος των ποινικών υποθέσεων του γραφείου μας.

Οι ποινικολόγοι Στέφανος Οικονόμου και Παναγιώτης Οικονόμου του δικηγορικού μας γραφείου δέχονται στα γραφεία μας, Ομήρου 21 Κολωνάκι, Αθήνα και Λαζαράκη 27 στην Γλυφάδα. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο τηλέφωνο 2107231630.

Η δικηγορική μας εταιρία ιδρύθηκε το 1950 από τον Παναγιώτη Οικονόμου και από το 1989 ανέλαβε ο δικηγόρος ποινικολόγος Στέφανος Οικονόμου που πέτυχε να μετατρέψει το παραδοσιακό οικογενειακό δικηγορικό γραφείο σε μια σύγχρονη δικηγορική εταιρεία. 

Ο ποινικολόγος Στέφανος Οικονόμου, λόγω της επιστημονικής του εξειδίκευσης στο ποινικό δίκαιο ασχολήθηκε από την αρχή της δικηγορίας του με υποθέσεις ποινικού δικαίου, επιδεικνύοντας μαχητικότητα και δυναμισμό. Το σημαντικό είναι ότι δεν είναι απλώς ένας δικηγόρος ποινικολόγος αλλά έχει τεράστια εμπειρία σε πολλά είδη υποθέσεων και αυτό βοηθάει φυσικά και τον χειρισμό των ποινικών υποθέσεων.

Έχει χειριστεί πολλές ποινικές υποθέσεις από το στάδιο της υποβολής της μήνυσης και την προανάκριση μέχρι την παράσταση στο ακροατήριο ακόμα και στον Άρειο Πάγο. Έχει παρασταθεί ως ποινικολόγος από Πλημμελειοδικεία μέχρι τον Άρειο Πάγο σε ποινικές υποθέσεις όπως παράβαση καθήκοντος, απάτη, πλαστογραφία συκοφαντική δυσφήμιση, ιατρική αμέλεια, εξύβριση, απλές και βαριές σωματικές βλάβες, ενδοοικογενειακή βία, αυθαίρετα, καταπάτηση αιγιαλού και δημοσίων κτημάτων, αγορανομικά, απιστία, υπεξαίρεση, φοροδιαφυγή, χρέη στο Δημόσιο και πολλές – πολλές άλλες ποινικές υποθέσεις.

Παναγιώτης Οικονόμου

Από το 1989 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με τον όμιλο εταιρειών Βλάσση Σταθοκωστόπουλου που λειτουργεί μερικά από τα γνωστότερα εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης της Αθήνας, όπως το Διόνυσος – Zonars,  Baraonda, Ιθάκη, Ακρωτήρι lounge, Εν πλω, Vive Mar, Όστρια café, το Lis café & Oscar café, Μετροπόλ, Ερμείον, Ταβέρνα του Ψαρά κλπ.

Επί 21 έτη συνεργάστηκε ως δικηγόρος και νομικός σύμβουλος με την φαρμακευτική βιομηχανία Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ, θυγατρική πολυεθνικής εταιρείας με παγκόσμια παρουσία στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων. Εκτός από νομικός σύμβουλος υπήρξε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ( Γενικός Γραμματέας ) και Compliance Officer, υπεύθυνος για την συμμόρφωση της εταιρίας στους νόμους και στους κώδικες ηθικής και δεοντολογίας.

Επί σχεδόν 20 έτη συνεργάστηκε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND ΕΛΛΑΣ ΑΕ ( πρώην ΤΙΜ ) ως δικηγόρος– νομικός σύμβουλος. Κατά την διάρκεια αυτής της συνεργασίας εκπροσώπησε την εταιρεία σε πολλές ποινικές αλλά και εμπορικές υποθέσεις.

Έχεi αναλάβει υποθέσεις πολλών γνωστών εταιριών τόσο Ελληνικών όσο και αλλοδαπών όπως Αθηναική Χαρτοποιία, Edwards Lifesciences, Guerilla Mobile Ltd.,
Vestitel S.A. Bell Atlantic κλπ.

Έχει εκπροσωπήσει και γνωστά πρόσωπα του αθλητισμού (Δημήτρης Σαραβάκος) και του θεάματος (Stefano Sartini).

Μιλάει Ελληνικά – Αγγλικά – Γαλλικά

Για ραντεβού με τους δικηγόρους μας – ποινικολόγους στα γραφεία μας στο Κολωνάκι ή στην Γλυφάδα επικοινωνήστε μαζί μας στο 2107231630.